Ανακοίνωση: 70η Παγκόσμια Συνέλευση και Συνέδριο της ΟΜΕΡ

on 01 Δεκεμβρίου 2017

70η Παγκόσμια Συνέλευση και Συνέδριο της ΟΜΕΡ - https://konference2018.omep.cz/home

Αγαπητοί συνάδελφοι

Εκ μέρους της Τσεχικής Εθνικής Επιτροπής OMEP, έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην Παγκόσμια Συνέλευση και το Συνέδριο της OMEP στην Πράγα της Τσεχίας.

Η OMEP ιδρύθηκε πριν από 70 χρόνια, τον Αύγουστο του 1948, στο Παγκόσμιο Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου με θέμα «Παιδική και Παγκόσμια Κοινωνία». Η ιδέα ήταν η δημιουργία μιας οργάνωσης που θα προσπαθούσε να βελτιώσει την εκπαίδευση και τη γενική κατάσταση των μικρών παιδιών σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία, την εθνικότητα ή την κοινωνική τους προέλευση. Η ώθηση ήταν τότε μια προσπάθεια να βοηθηθούν παιδιά, ορφανά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Από τότε η οργάνωση έχει μεγαλώσει και έχει γίνει ισχυρότερη, και τώρα λειτουργεί σε όλες τις ηπείρους στον κόσμο. Οι αρχικές ιδέες που οδήγησαν στην ίδρυση της OMEP εξακολουθούν να είναι σημαντικές και επίκαιρες και θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι διαχρονικές. Ελάτε μαζί μας για να γιορτάσουμε την ίδρυση της οργάνωσής μας στην πόλη στην οποία ιδρύθηκε πριν από 70 χρόνια.

Θέμα και θεματικές ενότητες

Το θέμα αυτού του Συνεδρίου προέκυψε από την ιδέα ότι οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σήμερα έχουν μεγάλη επίδραση στο μέλλον τους. Επί 70 χρόνια, η OMEP υποστήριξε ότι οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και η εκπαίδευση που απολαμβάνουν σήμερα θα επηρεάσουν όχι μόνο το δικό τους μέλλον αλλά και το μέλλον της κοινωνίας στο σύνολό της. Οι τρόποι με τους οποίους εκπαιδεύουμε και φροντίζουμε τα παιδιά του κόσμου είναι σημαντικοί, όπως και οι συνθήκες που δημιουργούμε για την ατομική και κοινή ανάπτυξή τους.

Έχουμε διατυπώσει οκτώ επιμέρους θεματικές ενότητες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν βασικούς και κρίσιμους πόρους και τις συνθήκες διαβίωσης για τα μικρά παιδιά. Φυσικά, θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα ή και άλλα υπο-θέματα, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που επιλέξαμε να διοργανώσουμε το Συνέδριο. Πιστεύουμε ότι κάθε συμμετέχων, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά του, θα είναι σε θέση να βρει ένα σχετικό μέρος και χώρο κάτω από αυτές τις επιμέρους θεματικές ενότητες για να μοιραστεί ιδέες μέσω ανακοινώσεων ή αφισών.

 • ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ (όλες οι μορφές θεσμικής φροντίδας και εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών, βρεφονηπιακών σταθμών, ομάδων για παιχνίδι, με τη σχετική τους ποιότητα και προσβασιμότητα για όλα τα παιδιά)
 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (πυρηνική οικογένεια, εκτεταμένη οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, πάσης φύσεως οικογενειακοί πόροι για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της οικογενειακής και σχολικής / προσχολικής συνεργασίας)
 • ΠΑΙΧΝΙΔΙ (προώθηση της μάθησης μέσω του παιχνιδιού, παιχνίδι που ξεκινά από το παιδί, παιχνίδι που ξεκινά από τους ενήλικες, ελεύθερο παιχνίδι)
 • ΤΕΧΝΗ (οπτική, μουσική, δράμα και λογοτεχνία που υποστηρίζουν τη δημιουργικότητα και την αισθητική αγωγή)
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών, προώθηση της δημιουργικότητας, της επικοινωνίας και του προσανατολισμού στον σημερινό κόσμο)
 • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ (τρόποι μάθησης και κατανόησης άλλων και διαφορετικών συνθηκών διαβίωσης, κοινωνική ισότητα/ανισότητα)
 • ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (το ευρύτερο πλαίσιο της εκπαίδευσης των παιδιών)
 • ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

15 Ιανουαρίου 2018 - Προθεσμία υποβολής προτάσεων

Είδη συμμετοχών στο Συνέδριο

 • Παρουσίαση ανακοίνωσης: παρουσίαση 20 λεπτών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται 10 λεπτά συζήτησης
 • Συμπόσιο: παρουσιάσεις συνολικής διάρκειας 90 λεπτών γύρω από ένα κοινό θέμα με έναν συντονιστή
 • Παρουσίαση αφίσας: 60 λεπτά έκθεση με διαθέσιμο τον παρουσιαστή για να συζητήσει σχετικά ερωτήματα με τους συνέδρους

Εγγραφές - Σημαντικές ημερομηνίες

 • 15 Οκτωβρίου 2017 – Ανοίγει η Ιστοσελίδα
 • 15 Ιανουαρίου 2018 – Προθεσμία υποβολής προτάσεων για παρουσιάσεις εργασιών
 • 15 Μαρτίου, 2018 – Κοινοποίηση αποδοχής
 • 15 Μαρτίου, 2018 – Ξεκινούν οι εγγραφές
 • 15 Απριλίου, 2018 – Λήξη προθεσμίας οικονομικής εγγραφής
 • 15 Ιουνίου, 2018 – Λήξη προθεσμίας κανονικής εγγραφής

 

Κόστος εγγραφής

Είδος

Προθεσμίες

Ποσόν

Οικονομική εγγραφή

15 Απριλίου, 2018

380 EUR

Κανονικό ποσόν

15 Ιουνίου, 2018

530 EUR

Επί τόπου στο Συνέδριο

27 Ιουνίου, 2018

600 EUR

Εγγραφή για φοιτητές (με φοιτητική ταυτότητα)

15 Ιουνίου, 2018

200 EUR

Για μία μέρα

15 Ιουνίου, 2018

200 EUR