Παράδοση ειδών υγιεινής στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Μυρσίνης

on 11 Μαρτίου 2017

Ευχαριστούμε θερμά την ΟΜΕΡ Σουηδίας για τη δωρεά που έκανε σε χρήματα και μας έδωσε τη δυνατότητα να στηρίξουμε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Μυρσίνης, του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Σήμερα Σάββατο, 11 Μαρτίου παραδώσαμε στους υπεύθυνους λειτουργίας του Κέντρου τα προϊόντα που αγοράσαμε και τα οποία οι ίδιοι μας είχαν πληροφορήσει ότι έχουν ανάγκη.

prosfiges1

Με τη συνδρομή του Παραρτήματος Πάτρας της ΟΜΕΡ, το οποίο κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης, μέλη της Διοικούσας και του Παραρτήματος μετέφεραν και παρέδωσαν τα είδη υγιεινής. Παράλληλα το Παράρτημα Πάτρας της ΟΜΕΡ δώρισε στο χώρο όπου απασχολούνται και εκπαιδεύονται τα μικρά παιδιά του Κέντρου Φιλοξενίας αναλώσιμα και χαρτικά για δημιουργικές δραστηριότητες.

prosfiges2

Μας ευχαρίστησε ο κ. Αγγελόπουλος Γ., μέλος της Επιτροπής του Δήμου, αλλά και όλες οι μητέρες που έσπευσαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τα μικρά παιδιά τους αγαθά.

prosfiges3

Στο Κέντρο Φιλοξενίας ζουν αυτή τη χρονική περίοδο 119 παιδιά, 75 από τα οποία φοιτούν σε σχολεία. Τα 47 στο Δημοτικό και 28 στο Γυμνάσιο, σε απογευματινή βάρδια (2 - 6). Τα υπόλοιπα 44 είναι από νεογέννητα ως και νήπια και πρέπει να ενταχθούν σε κατάλληλες δομές φροντίδας και εκπαίδευσης.

prosfiges4

Ο Τάκης μας συνόδευσε σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Ευχόμαστε σε όλους τους πρόσφυγες γρήγορη μετεγκατάσταση στο δικό τους σπίτι και σε ειρηνικές συνθήκες διαβίωσης.

prosfiges5