09 Νοε

Σας υπενθυμίζουμε ότι το 2ο Πανκύπριο Συνέδριο της Επιτροπής ΟΜΕΡ Κύπρου,με τίτλο: "Τέχνη, παιχνίδι και παιδί", θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία 16,17 και 18 Νοεμβρίου 2018.

περισσότερα...
20 Οκτ

Με χαρά σας παρουσιάζουμε ένα βίντεο με τίτλο «Ρομπότ για την Ειρήνη» στο οποίο πήρε μέρος και η ΟΜΕΡ Θεσσαλονίκης με τα εξής μέλη: α) Εργαστήριο Παιδαγωγικής Έρευνας και Εκπαιδευτικών Πρακτικών, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Λαντζουράκη Μυρσίνη, Γιόφτσαλη Κατερίνα, Καραδημητρίου Κωνσταντίνος και Πλιόγκου Βασιλική), με τίτλο βίντεο: "ΑΝΑ-γέννηση". β) Πρότυπο Παιδικό Κέντρο - Νηπιαγωγείο "Νηπιακός Κήπος" (Κουντουρούδη, Αναστασία, Πλιόγκου, Βασιλική, Φούντου Χριστίνα, Ακριτοπούλου Βιβή, Ωραιοπούλου Δήμητρα και Περιβόλη, Λίνα) με τίτλους βίντεο: 'Το σκάκι της Ειρήνης" και "Ένα παιχνίδι για την Ειρήνη" και  β) Αθλητικός Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο "Αγάπη και Αγωγή" (Κουτσουφλιανιώτη, Μπία, Πλιόγκου, Βασιλική και Ορνιθοπούλου, Παρασκευή) με τίτλο "Ο χορός της Ειρήνης". Υπεύθυνη για την αποστολή και διαχείριση του βίντεο είναι η Catherine Simon. Το βίντεο προέκυψε με αφορμή τον εορτασμό για την ειρήνη που πραγματοποιήθηκε στην Τυνησία και είναι διαθέσιμο στο Youtube στο παρακάτω link: https://www.youtube.com/watch?v=ThiNEwPCrfE&feature=youtu.be Αυτός ο τίτλος μπορεί να προκαλεί έκπληξη, αλλά είναι σημαντικός σε σχέση με τους 17 στόχους του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη έως το 2030. Ο ορισμός της Ειρήνης εξελίχθηκε από μια αρνητική ειρήνη ως το τέλος του πολέμου - σε μια θετική ολιστική προσέγγιση ενός Πολιτισμού της Ειρήνης, μια προσπάθεια να ζήσουμε όλοι μαζί σε αρμονία.

περισσότερα...
06 Σεπ

Ανακοίνωση 2ου Παγκύπριου Συνεδρίου της OMEP (με Διεθνή Συμμετοχή)

Θέμα: ΤΕΧΝΗ, ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ 16-17 Νοεμβρίου, 2018 Πανεπιστήμιο Frederick Λευκωσία, Κύπρος

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων: 17 Σεπτεμβρίου 2018

Η Επιτροπή OMEP Κύπρου μας προσκαλεί στο 2ο Παγκύπριο Συνέδριο της Επιτροπής OMEP Κύπρου, με Διεθνή Συμμετοχή, με θέμα «ΤΕΧΝΗ, ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ». Το θέμα και οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου προέκυψαν από την γενική παραδοχή ότι οι συνθήκες Πρώτης Αγωγής και Εκπαίδευσης συμβάλλουν καθοριστικά στην διαμόρφωση της ολόπλευρης ανάπτυξης των παιδιών, μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό

περισσότερα...
13 Μαϊ
Σας ανακοινώνουμε μήνυμα της Προέδρου της ΟΜΕΡ Κύπρου σχετικά με ένα ενδιαφέρον και εύκολα υλοποιήσιμο project
που έχει οργανωθεί για το παγκόσμιο Συνέδιο της ΟΜΕΡ στην Πράγα τον προσεχή Ιούνιο.
Θα είναι πολύ όμορφο να δούμε έργα παιδών από τη χώρα μας στα 70ά γενέθλια της ΟΜΕΡ!
Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε διαβάστε το κείμενο
με τις σχετικές οδηγίες της Προέδρου της Κύπρου κ. Μαρίας Βασιλείου
περισσότερα...
23 Φεβ

Αγαπητές και αγαπητοί σύνεδροι,

έπειτα από σχετικά αιτήματά σας αποφασίστηκε η παράταση της τελικής ημερομηνίας υποβολής των κειμένων των εργασιών προς διπλή τυφλή κρίση και δημοσίευση στους ηλεκτρονικούς Συλλογικούς Τόμους.
 

Τα πλήρη κείμενα των εργασιών θα πρέπει να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που παρουσιάζονται στο αρχείο με τίτλο "Οδηγίες για την υποβολή πλήρους κειμένου των εργασιών" και να υποβληθούν έως και 31 Μαρτίου 2018 στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

περισσότερα...
15 Ιαν

Αγαπητές και αγαπητοί σύνεδροι,

όλες και όλοι που συμμετείχαν με ανακοινώσεις, συμπόσια, αφίσες και εργαστήρια στο 11ο Συνέδριο της ΟΜΕΡ μπορούν να υποβάλουν τα πλήρη κείμενα των εργασιών τους προς διπλή τυφλή κρίση από μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής.
περισσότερα...
08 Ιαν

Αγαπητά μέλη της ΟΜΕΡ Ελλάδος,
σας ανακοινώνουμε τη σύσταση σε σώμα της Διοικούσας Επιτροπής ΟΜΕΡ Ελλάδος για τη διετία 2017-2019, όπως αυτή προέκυψε από τα αποτελέσματα των εκλογών της 2ας Δεκεμβρίου 2017 και οριστικοποιήθηκε κατά την πρώτη συνάντηση των εκλεγμένων μελών στις 7 Δεκεμβρίου 2017.

περισσότερα...
01 Δεκ

70η Παγκόσμια Συνέλευση και Συνέδριο της ΟΜΕΡ - https://konference2018.omep.cz/home

Αγαπητοί συνάδελφοι

Εκ μέρους της Τσεχικής Εθνικής Επιτροπής OMEP, έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην Παγκόσμια Συνέλευση και το Συνέδριο της OMEP στην Πράγα της Τσεχίας.

περισσότερα...
30 Νοε

Απολογισμός έργου Διοικούσας Επιτροπής Δεκέμβριος 2015 - Δεκέμβριος 2017

Πρόεδρος:
Ευφροσύνη Κατσικονούρη, Νηπιαγωγός, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αντιπρόεδρος:
Σοφία Σαΐτη, Νηπιαγωγός, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γραμματέας:
Ελένη Διδάχου, Νηπιαγωγός, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμίας:
Στέλλα Δέλη, Νηπιαγωγός, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δημ. Σχέσεις:
Αγγελική Βελλοπούλου, Νηπιαγωγός-ΕΔΙΠ ΤΕΕΑΠΗ, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής που αναδείχθηκαν από τις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2015 θα ήθελαν να ευχαριστήσουν συνολικά τα μέλη της ΟΜΕΡ Ελλάδος και ειδικότερα τα μέλη των ΔΣ των εν ενεργεία Παραρτημάτων της ΟΜΕΡ Ελλάδος για την υποστήριξή τους προς το έργο της Διοικούσας για τη διετία 2015-2017. Στη συνέχεια παρουσιάζεται συνοπτικά το έργο που επιτέλεσε η συγκεκριμένη Διοικούσα Επιτροπή για το χρονικό διάστημα που θήτευσε, και αναφέρονται οι στόχοι που θέτει για το μέλλον.

περισσότερα...
29 Νοε

DSC 1935 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 11ο Συνέδριο της ΟΜΕΡ, με Διεθνή Συμμετοχή και με τίτλο:

«Από εδώ και από παντού: εκπαιδευτικές αλλαγές και παιδαγωγικές πρακτικές για ένα  ανοιχτό σχολείο»
 
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και οργανώθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» του ΤΕΑΠΗ του ΕΚΠΑ και του University College London, Institute of Education, καθώς και με το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση (ΕΠΑΔΙΠΕ).
περισσότερα...
26 Νοε

Δήλωση του 11ου Φόρουμ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, 7-10 Νοεμβρίου 2017, Βρυξέλλες.

ΑΣ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Εμείς, η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Παγκόσμιο Σύμφωνο, σε οργανισμούς παγκόσμιους, ευρωπαϊκούς και εθνικούς, και φορείς του ΟΗΕ, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αφιερώσει το 11ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο θέμα των παιδιών που στερούνται της ελευθερίας τους -συμπεριλαμβανομένων των παιδιών που βρίσκονται υπό περιορισμό λόγω μετανάστευσης- και εναλλακτικών της κράτησης λύσεων.

Καλούμε τις κυβερνήσεις της ΕΕ να λάβουν άμεσα μέτρα για τον τερματισμό της κράτησης παιδιών λόγω μετανάστευσης, διασφαλίζοντας ότι είναι διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις της κράτησης. Όλα τα παιδιά της Ευρώπης αξίζουν φροντίδα και προστασία, ανεξάρτητα από το μεταναστευτικό τους καθεστώς. Ας εργαστούμε μαζί για να τερματίσουμε την κράτηση των παιδιών.

περισσότερα...
27 Οκτ

tat paramythia2Στα πλαίσια των Παράλληλων Δράσεων του 11ου Συνεδρίου της ΟΜΕΡ, την Κυριακή 5/11/2017 και στο χρονικό διάστημα από 11.45 μέχρι 12.45, θα πραγματοποιηθεί μικρή συναυλία με έργα της Τατιάνας Ζωγράφου.

 "10 τραγούδια για την αγάπη"

Συμμετέχουν Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο),
Τατιάνα Ζωγράφου (τραγούδι),
Δάφνη Πανουργιά (τραγούδι).
περισσότερα...